GEBITSPROBLEMEN
GEBITSPROBLEMEN
Een niet zo aangename geur, veel speekselen, veranderd kauwgedrag, een verkleurde of afwijkende stand van de tanden? Zie jij dit bij jouw huisdier? Wat kan er aan de hand zijn?
Lees hier meer!
TANDPLAKÂ EN TANDSTEEN
Tandplak en tandsteen zorgt voor het ontstaan van een vieze adem en kan op den duur door ophoping en verspreiding van bacteriën leiden tot ernstigere gebitsproblemen.
Als er op tijd een gebitsreiniging onder narcose wordt uitgevoerd, kunnen ernstigere problemen worden voorkomen.
PARODONTITIS
Parodontitis is een ernstige vorm van tandvleesontsteking waarbij uiteindelijk ook het bot aangetast kan raken. De verschijnselen die hierbij kunnen passen zijn een stinkende adem, pijn bij het kauwen en meer speekselen.
GINGIVITIS/STOMATITIS
Gingivitis is een ontsteking van het tandvlees en stomatitis is een uitgebreidere ontsteking waarbij ook het slijmvlies van de bek betrokken is geraakt.
AFGEBROKEN TANDEN EN KIEZEN
Afgebroken tanden zijn pijnlijk. De behandeling hiervoor bestaat ofwel uit het trekken van de afgebroken tand of kies ofwel uit het uitvoeren van een wortelkanaalbehandeling.
Dit geldt ook voor afgesleten tanden en kiezen wanneer het wortelkanaal blootligt
VERKLEURDE TANDEN
Een verkleurde tand kan wijzen op een probleem met het wortelkanaal. Het advies is om röntgenfoto's te maken om te onderzoeken wat er aan de hand is.
Indien er inderdaad problemen zijn met het wortelkanaal bestaat de behandeling ofwel uit het trekken van de aangetaste tand of kies of uit het uitvoeren van een wortelkanaalbehandeling.
PERSISTERENDE MELKELEMENTEN
Soms zijn er problemen bij het wisselen van de tanden of kiezen. Wanneer een melktand niet uitvalt terwijl de volwassen tand al doorgekomen is, is het vaak nodig om deze melktand te trekken.
Als deze tand blijft staan kan dit leiden tot een afwijkende stand van de tanden en ophoping van bacteriën tussen de melktand en de volwassen tand.